Gość OLA Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 W dniu wczorajszym udałam się do chirurga ponieważ po przebytym porodzie zauważyłam nad pępkiem przepuklinę po konsultacji z lekarzem okazało się iż mam rozszczepione mięśnie proste brzucha. Proszę odpisać czy konieczna jest operacja czy pomogą ćwiczenia na wzmocnienie mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 W przypadku przepukliny,jest konieczny zabieg.Ćwiczenia wzmacniające mięśni brzucha,/w przypadku przepukliny/przeprowadza się u dzieci do 1 roku życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Proszę o wskazanie zestawu ćwiczeń na wzmocnienie brzucha oraz proszę o odpowiedz czy te ćwiczenia nie będą kolidowały z moją przepukliną . Może najpierw powinnam podać się zabiegowi na przepuklinę . Proszę o odpowiedz i z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Jeśli rzeczywiście jest to tylko rozstęp mięśni prostych brzucha wystarcza tylko ćwiczenia wzmacniające te mięśnie a nie operacja. Operacja w tym przypadku to ostateczność i raczej tylko ze względów estetycznych. Zestawy ćwiczeń wzmacniające mięśnie brzucha można znaleźć łatwo w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi