Skocz do zawartości
eChirurgia
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Marta

Czy to wyrostek robaczkowy? nasilające i ustępujące objawy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marta
Dużo czytałam o objawach zapalenia wyrostka robaczkowego. Miałam podobne objawy lecz bez podwyższonej temperatury. Ciągły ból po prawej stronie podbrzusza i ciągłe oddawanie moczu. Lepiej kiedy leżę pod ciepła kołdrą ze zgiętą nogą. Sądziłam, że to jajniki więc byłam u ginekologa, a on stwierdził, badając mnie, że wszystko jest w porządku i powinnam zrobić badanie moczu. Z racji tego, że jestem zapracowaną osobą brałam środki przeciwbólowe i rozkurczowe (nospa) i po pięciu dniach przestało mi dokuczać. Po 2 miesiącach objawy pojawiły się ponownie. W niedziele miałam podwyższoną temperaturę (37.7) byłam osłabiona, miałam dreszcze. Lekarz stwierdził przeziębienie. Boli mnie po prawej stronie kilka godzin, najczęściej rano później ustępuje i znów boli. Mam podwyższone tętno, brak apetytu. Jestem umówiona w najbliższy wtorek na wizytę u chirurga. Czy takie objawy, które się nasilają i ustępują mogą świadczyć, że to wyrostek? Jutro robię badanie moczu, jeżeli wynik będzie dobry to czy to też może być wyrostek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość medicus
Wynik badania wyjaśni sprawę.Jednak niekoniecznie to musi być zapalenie dróg moczowych.Można zrobić badanie USG,które może być pomocne w diagnostyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość haemophilus
Zapalenie wyrostka daje zwykle różne objawy. Ból zaczynać się może w nadbrzuszu i wędrować do prawego dołu biodrowego. Najlepiej poczekać na wynik badania moczu. Może to faktycznie zapalenie pęcherza moczowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi