Gość jakub Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam, Od jakichś 2-3 tygodni doskwiera mi ból krzyża. Ból ten nasilał się przez ten okres - obecnie jest dość silny i ciągły. Mam lekką nadwagę (ok. 5kg), 187 cm wzrostu, moja praca jest siedząca (8-10 h dziennie przy biurku). Do tego, od jakichś 2-3 dni, nęka mnie nawracający tępy ból jądra - jednak nie bezpośredni, a odczuwalny powyżej krocza, w jamie brzusznej, z prawej strony (nasieniowód?). Ból ten jak piszę nie jest ciągły, jednak co jakiś czas wraca. Myślałem, że po prostu *nadwyrężyłem* sobie jądro zbyt ciasnymi spodniami, ale chodzę w nich już jakiś czas, a problem pojawił się dopiero teraz, i wzmaga się w pozycji siedzącej. Mam 22 lata, jestem więc teoretycznie w sile wieku, stąd bóle krzyża i okolic jądra mnie martwią. Uprzejmie proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 To mogą być zmiany zwyrodnieniowe w okolicy krzyżowej kręgosłupa promieniujące do jąder lub stan zapalny jąder, który promieniuje w okolicę krzyżową. Najlepiej skonsultować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakub Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 jeśli ma Pan rację, to obstawiałbym tę pierwszą opcję, jako że krzyż ból w krzyżu doskwiera mi dłużej niż ból w okolicach jądra. Czy takie zmiany zwyrodnieniowe są w ogóle odwracalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jeśli zmiany będą stwierdzone w kręgosłupie to już są to zmiany niedwracalne. Jedynie leki przeciwbólowe i przeciwzapalne oraz rehabilitacja może przynieść ulgę i spowolnić proces zwyrodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość znachor Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 ej wszystko jest wporzo miałem ten sam problem ale ustał sam o 2 tyg :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi