Gość agnieszka.czyzyk@wp.pl Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Moja kolezanka przebyla pare miesiecy temu operację wycięcia wyrostka. Teraz ma w danym miejscu 4 guzy wypełnione jakąś ciecza. Dają jej 2 miesiace zycia zas nikt nie chce podjąć się operacji. Prosze o pomoc! Ma 17 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 To co przedstawiasz nie zawiera żadnych konkretnych informacji klinicznych, dlatego trudno mi cokolwiek na ten temat napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marysia24.11@wp.pl Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 3 tygodnie temu miałam wycięty wyrostek robaczkowy. Po 7 dobie miałam zdjęte szwy i juz kilka godzin po zdjęciu zrobiła mi się dziura akurat w miejscu jednego szycia. Wygląda to w miare tak --O--. Następna dziurka zrobiła sie na samym dole i cały czas wycieka z niej jakiś płyn. Jest ona mniejsza od poprzedniej ale głębsza. Trzecia dziurka powstała przed wczoraj. Na poczatku wygladało jak gdyby zszycie ( --|--) zaropiało, teraz zrobiła się dziurka. W szpitalu powiedzieli mi ze to nic wielkiego i pielegniarka nałozyła mi na ranę jakąś brązową maść , nakleiła plaster i kazała zdjąć po 4 dniach. Nic nie pomogo rana zrobiła się jeszcze brzydsza. Prosiłabym o jakąś rade ponieważ mam 16 lat i taka brzydka blizna na brzuchu trochę oszpeca, a poza tym nie wiem co dzieje się z moim brzuchem i trochę sie boje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Dobrze, aby chirurg jeszcze raz obejrzał bliznę. Nie widząc tego trudno powiedzieć czy wszystko jest w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 czy jest taka mozliwosc ze pekna szwy na jelicie po wycieciu wyrostka i kiedy mozna zaczac uprawiac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jestem po zabiegu wyrostka ribaczkowego po dwuch tygodniach sciogneli mi szwy mam pytanie po* jakim czasie moge Powrocic do aktywnosci fizycznej i Zaczonc stosowac masc na blizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi