Gość justyna 26 lat Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam, 8 lat temu zdiagnozowano u mnie podmiedniczkowe zwężenie moczowodu, w ciągu ostatnich 3 lat męczą mnie infekcje układu moczowego (od września 2008 miałam 6 takich infekcji), w związku z tym zdecydowałam się na operację - która jest jedynym zaproponowanym mi rozwiązaniem. Jak często tego typu operacje nie udają się? obecnie mam 2 miesięczne dziecko, które karmię piersią, zależy mi aby karmić jak najdłużej- jednakże ze względu na powracające infekcje nie mogę już zbyt długo zwlekać z operacją, jak operacja wpływa na laktację? czy jest możliwe karmienie piersią po operacji? jak długo trwa zwykle hospitalizacja w takich przypadkach (przy założeniu,ze wszystko będzie ok)? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Operacje z reguły kończą się powodzeniem (prawie zawsze - nie znam szczegółów klinicznych, żeby autorytarnie odpowiedzieć na to pytanie) czyli całkowitym udrożnieniem szerokim moczowodu. Jedynie taki sposób leczenia definitywnie rozwiązuje problem zwężenia moczowodu. Operacja w żaden sposób nie powinna wpłynąć na prawidłową laktację. Można po operacji karmić bezproblemowo piersią (przez pierwszą dobę tylko po znieczuleniu bym odradzał). Hospitalizacja trwa około 7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi