Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość ela

Wzrost prób wątrobowych

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ela
AST 397,40norma9-48 ALT 233,20 norma 5-37 mocz ph 7,0 ciężar 1015 glukoza nieobecna białko nieobecne urobilinogen w normie ciała kietonowe nieobecne osad nabłonki poj. leukocyty 0-1 bakterie poj. erytrocyty nieobecne fosforany bardzo liczne OB 9 krew leukocyty 11.000 erytrocyty 4,73 hem.13,6 hematokryt 42,3 proszę o interpretację (bardzo) Dodatkowe badanie-UsG jamy brzusznej wątroba ,trzustka ,nerki ,sledziona w normie bez złogów ,bez zmian ogniskowych ,wszystko ok. pytanie jakie dalsze badania wykonac by sprawdzić przyczynę tak dużego wzrostu prób wątrobowych? Dziękuję za odpowiedż

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość medicus
Na na tak postawione pytanie,nie mozna odpowiedzieć w prost,uzależnione jest od objawów ,na które się pani,skarży.Przyczyn podwyzszenia ALt i AST oraz lekko leukocyty,wskazują na infekcje,zatrucie.Marskości wątroby,nie podejrzewam.Pomocne mogą okazać się badania:BSP,Wskaźnik Fe/Cu,GLDH,AP,ChE,GGTP.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ela
dziękuję bardzooooooooooooooooooooooo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×