Gość Ela Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Do Ewy, Ewa po operacji kręgozmyku doszły ci również bóle kolan i ud? Pisałaś o tym parę miesięcy temu. A masz jakieś zaniki czy osłabienie mięśni? Nie wiem, czy jeszcze tu zaglądasz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EWKA Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam Wszystkich! Ela posypały mi się dalsze odcinki powyżej L4 i L5 które zostały unieruchomione. Byłam u 3 neurochirurgów diagnozy podobne kolejna operacja ale odsyłają mnie do tego lekarza który operował u niego mam wizytę w październiku. Nie wiem czy jest to zanik, raczej osłabienie mięśni i na pewno ucisk na nerwy. Ból przy chodzeniu i staniu oraz w określonych pozycjach od biodra do uda i kolana. Teraz jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym. Pozdrawiam. EWKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Do Ewy, dołujące są dolegliwości, bóle kręgosłupa, które tak długo trwają, jak dajesz sobie radę psychicznie z tym? Ja jestem zmęczona tymi bólami, też mam osłabienie mięśni w nogach. Jak człowiek zdrowy to tego nie docenia. pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EWKA Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ela, jak człowiek dostanie parę *kopów* od życia to uczy się pokory, ja pocieszam się że są ludzie w gorszym stanie i całkowicie zależni od innych. Ktoś kiedyś zapytał mnie czemu trzeba porównywać się z tymi w gorszej sytuacji żeby samemu poczuć się lepiej, nie wiem. Nie jest to wszystko proste, też dopadają mnie doły psychiczne i zmartwienie większości tzn. walka z ZUS. EWKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ewa, ja też jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym, tu człowieka boli po takiej operacji, a w ZUS-ie człowieka jak intruza traktują. Też ci przedłużają świadczenie na krótkie terminy? Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EWKA Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Ela, dostałam na pół roku w styczniu pewnie złożę wniosek o przedłużenie a potem o rentę. We wrześniu mam rehabilitację z ZUS ale nie wiem czy dam radę fizycznie. EWKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Ewa, Ja też dostałam rehabilitację z ZUS (szpital uzdrowiskowy) na przełomie sierpnia i września, mam też duże obawy jak to będzie, pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Witajcie :))) Do Ewy i Eli :) Jak będziecie miały możliwość opisać te ośrodki to dajcie znać i opiszcie jak tam jest, jakie są wady i zalety tak jak ja opisywałem wcześniej jak ja byłem w Dziwnówku :) Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za Wasze leczenie i też pozdrawiam resztę forumowiczów :))) Aga co u Ciebie bo nic nie piszesz :( ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ewa, wykonujesz w domu po operacji kręgozmyku jakieś ćwiczenia na wzmocnienie zalecone przez rehabilitanta ? pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EWKA Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ela, trochę ćwiczę na zasadzie napinania mięśni brzucha, dwa tygodnie temu przez tydzień jeździłam na rowerze treningowym ale to raczej nie dla mnie bo ból od biodra w dół się nasilił i dałam sobie spokój. Ty trzymaj się wersji, że ma być coraz lepiej sama będziesz wiedziała na co możesz sobie pozwolić, najważniejsze to nie przeginać i trochę się jednak oszczędzać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ewa, mam tylko nadzieję, że w sanatorium zabiegi będą dostosowane i bezpieczne dla ludzi po takich operacjach kręgosłupa, pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ewa, pisałaś wcześniej, że po operacji masz ból w udach i kolanach, ja też tak mam i zastanawiam się nad tym, bo w udach ból to od uciśniętych nerwów, ale w kolanach od czego? pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EWKA Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ela, przerobiłam już neurologów, ortopedów, rehabilitantów, RTG bioder i kolan, ci lekarze jednak nie bardzo znają temat i powróciłam do neurochirurgów. Diagnoza to od kręgosłupa, za ból bioder i kolan odpowiada ponoć odcinek na pograniczu lędźwiowego i piersiowego. Ja mam rehabilitację w systemie stacjonarnym tj. w szpitalu w mieście w którym mieszkam nie jest to sanatorium. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Ewa, ja na rehabilitacji w szpitalu rehab. byłam również i musze powiedzieć, że niewiele to dało. Może komuś kto ma drobne zmiany, to pomoże. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 witajcie wszyscy,Rafał mam neurolizę we wrzesniu a co dalej nie mam pojęcia muszę szukać innej pracy bo spożywka sklep. już nie dla mnie nie daję rady boję się nie wiem co dalej robić na pewno swiadczenie rehabilitacyjne będę się o nie starała a potem zastanawiała się co dalej i szukała pracy takiej zebym nie dzwigała i mogła jako tako żyć bez tego bólu i żeby mój kręgosłup jeszcze trochę wytrzymał , już więcej zabiegów nie zniosę a z fizjologią coraz gorzej po tym wszystkim. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Do AGI -napisz kto ci zrobi tą neurolize i na czym to polega czy będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krysia Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Jersey-a ze strony 41, czy bóle po operacji stenozy i kręgozmyku nie wróciły ci już? Może jeszcze tu zaglądniesz...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 ja jestem 2 miesiace po 5 operacji juz kregoslupa a mam 22 lata i tylko jak za duzo pochodze to mnie troche boli kregoslup a tak to moge sobie normalnie chodzic i jest wszystko dobrze ale juz do pracy raczej nie pojde bo byle jaki wiekszy wysilek to beda mi nastepne dyski wylatywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krysia Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Mariusz, dlaczego miałeś aż 5 operacji? Wszystkie na tym samym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 arkońska szpital ,jest to mieszanka srodków przeciwbolowych które podaję się prosto w ten bolący nerw jest to robione pod tomografem, nie wiem czy to pomoże miałam robione juz dwa razy pomogło na bardzo krótki czas , ale juz chcę wszystkiego zeby sobie pomoc bez cięcia się znowu najgorsze są problemy z fizjologią jest coraz gorzej i zaczynam wpadać w panikę nikt nie potrafi mi pomóc żaden z lekarzy i w wieku 40 lat pampersy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krysia Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Aga, masz problem i ze zwieraczem i odbytu i cewki moczowej? Zatrzymuje ci się, czy nie kontrolujesz tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 zatrzymuje mi się nie mam czucia w okolicach odbytu nie czuję nawet parcia ,cały czas wspomagam się tabletkami ,jeśli chodzi o cewkę moczową to nigdy do końca nie mogę się wysikać . a po tabletkach jak wezmę nie kontroluję niczego ,to jest nie do wytrzymania co 3 dni muszę brac dulcobis żeby się pozbyć tego co mam , i nosić podkład zeby jakoś przetrwac. bol ktory czuję to nic w porównaniu z tym .zaden lekarz nie potrafi mi pomóc bo ponoć się nie da a byłam już w rzeszowie i poznaniu w zachodniopomorskim chyba już u każdego a teraz nie mam już ani sil ani pieniedzy co dalej nie wiem bo zaden zabieg już mi nie pomoże nerwy się nie zregenerowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krysia Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Aga, Może jeszcze te nerwy się zregenerują, może trzeba czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 to juz 6 lat więc nie mam już nadziei na poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witaj aga mi tez zaden lekarz nie potrafil pomoc az wkoncu trafilem do doktora ladki w opolu i dopiero on mi pomogl gdybym odrazu tam trafil to nie musialbym tez jezdzic po lekarzach i kazdy mowil ze wszystko jest wporzadku i nic sie nie dzieje a jednak mialem problem z nerwem ktory doktor ladka mi zrobil i chodzilem i bylo wszystko ok ale w czerwcu dzwignelem i mi dysk l5s1 wyszedl i znowu mialem operacje a 3 razy mialem operowane w nowej soli i zadnej poprawy nie bylo dopiero po operacji 4 u doktora ladni byla poprawa wiec wez mnie posluchaj i pojedz do opola do niego a napewno ci pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi