Gość kazimiera Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 witam bardzo proszę o przetłumaczenie rozpoznania histopatologicznego jelita grubego. co oznacza stwierdzenie w 1 ze znalezionych 2 węzłach chłonnych widoczne jest utkanie raka nie przekraczającego torebki węzła? poniżej diagnostyka proszęo jej przetłumaczenie adenocarcinoma g ii invasivum intestini crassi cum metastsibus ad lymphonodos et admesenteri typ d wg aster-collera pt4n1m1 ślicznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Gruczolakorak średniozaawansowany (histologicznie) inwazyjny jelita grubego z przerzutami do węzłów chłonnych i krezki. Wynika z tego, że to stadium bardzo zaawansowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazimiera Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 dziękuję za odpowiedź. Proszę mi jeszcze napisać jak szybko postępuje tako gruczolak? wiem że są przezuty na watrobę i jest ona już cała zajęta było to stwierdzone podczas operacji usunięcia jelita grubego. Chcę wiedzieć jaki jest przebieg takiej choroby jakie są następne objawy(co się może stać) oraz ile można z tym jeszcze zyć wiem że krótko. Operacja była 10dni temu w tej chwili jelita bardzo słabo pracują (trzeba robić lewatywy)czy wogóle jeszcze zaczna pracować? Wiem że operacja(otworzenie jamy brzusznej) przyspiesza jeszcze wszystko.Proszę o szczera odpowiedź chodzi o moja teściową chcemy być przygotowani co mamy robić na co zwracać uwagę i kiedy liczyć się z najgorszym.Dziękuję ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Proces nowotworowy będzie postępował bardzo szybko. Raczej umrze pacjenta z powodu niewydolności wątroby na tle przerzutów nowotworowych. Niestety może to nastąpić w najbliższych miesiącach. Najważniejsze jeśli pacjenta wyjdzie ze szpitala załatwić opiekę hospicyjną, gdyż wymagać będzie teściowa ciągłej opieki lekarskiej i pielęgniarski (leki przeciwbólowe, podanie wlewów kroplowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi