Gość Tomek Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Dwa miesiące temu miałek nacięty ropień w bliżnie pooperacyjnej i cały czas wypływa mi ropa ( z małymi przerwami ). USG wykazało ropień i przetokę sięgającą do jelita .Chirurg który nacinał mi ropień powiedział że jestem uczulony na szwy , kazał ranę przemywać szarym mydłem i lekko wyciskać .Cały czas robię sobie opatrunki . Ile może trwać gojenie się rany , czy konieczna jest ponowna operacja . Dodam , że ropień i opuchlizna ustąpiła , blizna wygląda ładnie , tylko z małego otworu sączy się ropa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Taki stan może trwać bardzo długo, nawet kilka miesięcy. Raczej bardzo rzadko dochodzi do sytuacji ponownej operacji. Z opisu stanu miejscowego rany wynika, że raczej rana powoli powinna się zagoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi