Gość Filip Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam zrobilem wlasnie badania wszystko jest super w normie tylko strasznie zaniepokoily mnie wyniki : bilirubina 1,19 ALT 141 AST 76 GGTP 153 mam 24 lata czyje sie dobrze no moze czasem bywam zmeczony i tu takie wyniki co mam myslec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 To nie żółtaczka (nieznaczne podwyższenie poziomu bilirubiny), ale występują cechy uszkodzenia miąższu wątroby (podwyższona aktywność enzymów wątrobowych i to dość znaczna). Radzę powtórzyć badanie po 24 godzinnej diecie lekkostrawnej, bezmięsnej, bez leków i używek. Całkowicie na czczo badanie krwi. Dodatkowe badania do tych jak wyżej to białko całkowite, albuminy, układ krzepnięcia (APTT i INR) i fosfataza alkaliczna. O tym musi zadecydować lekarz prowadzący Po kontrolnych badaniach należy zastanowić się nad dalszym postępowaniem (np. USG jamy brzusznej, konsultacja hepatologiczna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filip Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 USG miałem robione lekaż powiedział że mam wątrobe w stanie idealnym podopbnie jak reszte narzadów tj.nerki prostata , jednakże w badaniach wyszlo ze mam przeciwciała hcv czyli co?? chyba jednak żółtaczka?? Dziekóje bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filip Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 znaczy niewiem czy sie dobrze wyraziłem chodzi mi o to czy moge miec HCV?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Musisz zrobis HCV RNA zeby wykryc wirusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi