Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Renia

Badania tarczycowe i owalna struktura w tarczycy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Renia
Witam, Zrobiłam prywatnie badania tarczycowe moje wyniki to: TSH 0,05 (0,3-5,7) FT3 10,1 (3,0-6,8) FT4 32,52 (9,0-24,0) anty-TPO 11,7 (0,0-34,0) Opis USG tarczycy: Objętość prawego płata tarczycy: 3,7 ml Objętość lewego płata tarczycy: 20,4 ml Objętość cieśni tarczycy wynosi 1,1 ml Niemal całą objętość lewego płata zajmuje owalna struktura o mieszanej echogeniczności wielkości 28x25x45 mm, zawierająca obszary hypo i hyperechogeniczne oraz przestrzenie płynowe. Prawy płat tarczycy jednorodny, bez zmian ogniskowych. Proszę o interpretację bo dla mnie to jest czarna magia.... a opis usg brzmi strasznie....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość stapler
Ma Pani nadczynność tarczycy i to dużą. Wymagania jest pilna konsultacja z endokrynologiem (wprowadzenie odpowiedniego leczenia przyczynowego). Po unormowaniu poziomów tarczycy we krwi do rozważenia operacyjne usunięcie częściowe tarczycy. O wszystkim musi zadecydować endokrynolog. Wygląda, że jest to wole guzowate tarczycy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Renia
Dziękuję za szybką odpowiedź. W najbliższą sobotę jestem umówiona prywatnie do endokrynologa bo w przychodni tarczycowej umówienie się na wizytę graniczy z cudem. (300 osób czeka w kolejce...) Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość BERNADETA
witam zrobilam badania TSH:7.36 mIUL 35 ,4.5 T3-FREE 4.9 pmolL3.5 6.5 T4-FREE 10.7 pomlL10 20 DZIEKUJE

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ala
Witam prawy 14,5*50mm,obj 8,7 bez zmian ogniskowych z uwypukleniem na górnym zarysie 1,2*4,7*8mm-płat piramidowy lewy 16,5*18,5*50mm,obj 7,6ml w górnym biegnie zmiana ogniska o nieznacznie,nierównomiernie obniżonej echogeniczości 11,5*7mm,unaczynienie IIIII, wdolnym biegunie od przodu zmiana bezechowa 2mm bez przepływu -torbiel. Bardzo proszę o szybką interprację wyniku

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×