Gość Włodzimierz Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Witam. Jestem po operacji wodniaka prawego jadra. Operację wykonano w dniu 25.08.2009. Po wyjsciu ze szpitala 28.08.2009 okazało się, że goraczkuje i w 2 miejscach szwy rozwiazały się. Kontrole lekarskie i zalecenia lekarskie wykonywałem w/g wypisu i porad lekarza urologa. Do dnia dzisiejszego jestem na zwolnieniu lekarskim poniewaz miejsce pooperacyjne boli. Jadro jest w/g mnie powiekszone, niekształtne i umiejscowione bardziej w gornej czesci niz to drugie. Mam wrazenie jak by to było podwiązane. Po dłuszym spacerze i wysiłku pobolewa w prawej pachwinie promieniującym bulem. Nie wspomne o bulu jaki jest po kierowaniu autem. Badania USG i kontrole lekarskie kończą się powiadamianiem , że wszystko w swoim czasie. Dowiedziałem się jeszcze, że pobolewa bo płyn nie moze się wchłononć. JAk długo mogę jeszcze to odczuwac? Czy to normalne zjawisko? Mam 55 lat i co dalej. Po operacji miało byc lepiej a tu problemy. Nagrzewaniwe i smarowanie Ketonalem miejsca pooperacyjnego. Owszem ale jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Czasami po takim zabiegu z zakażeniem rany pooperacyjnej może dojść do przewlekłego zapalenia jądra z odczynem zrostowym wokół jądra. Leczenie w takiej sytuacji jest długotrwałe i uciążliwe. Dolegliwości bólowe mogą utrzymywać się miesiącami. Musi Pan chodzić systematycznie na zalecane badania kontrolne przez urologa i spełniać jego zalecenia. Czasami dochodzi do wznowy wodniaki i wtedy może być konieczny ponowny zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HusajnFlitsKix Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 pokoje w Augustowie https://www.pokoje-w-augustowie.online morze hel noclegi tanio https://www.pokoje-w-augustowie.online/podlaskie-noclegi-pensjonaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi