Gość Akwe 59 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Mam pytanie odnośnie wyniku badania histopatologicznego Gastritis chronica /++/,activa/+/. pojedyncze grudki chłonne.Erythrorrhagiae punctatae laminae propriae mucosae/+/. Helicobacter pylori/+/. Co to wszystko znaczy? Wizytę u Gastrologa mam dopiero w listopadzie,może iść wcześniej do internisty i zacząć jakieś leczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Po polsku rozpoznanie brzmi: Przewlekłe, aktywne zapalenie błony śluzowej żołądka (plusy to stopień zaawansowania w skali 3 stopniowej). Krwinkotok punktowy blaszki właściwej. Zakażenie bakterią Helicobakter pylori dodatnie. Nie ma co z tym zwlekać. Należy włączyć leczenie nie czekając na wizytę u gastroenterologa. Trzeba pójść do swojego lekarza pierwszego kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teresa995 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Też mam przewlekłe zapalenie śluzówki żołądka dochodzące do blaszki własciwej. Obecnie stan ostry minął, został przewlekły i jestem na rozsądnej diecie, nie biorę już Bioprazolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aks Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 gdzie znajduje się bakteria helicobakter pylori u mężczyzny. Jak długo się leczy po ilu dniach nie powinno boleć. jaka jest dieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Bakteria ta znajduje się w odźwierniku żołądka. Leczenie polega na zastosowaniu 2 antybiotyków przez tydzień oraz przez miesiąc leku obniżającego poziom kwasu solnego produkowanego przez żołądek. Czyli jest to kuracja miesięczna. Dolegliwości powinny zacząć ustępować już po kilku dniach. Dieta jak w chorobie wrzodowej żołądka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maria Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Proszę o przetłumaczeniewyniku gastritis chronica+activa+cum atrophia+ erytrorrhagiae punktatae mucoasae+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi