Gość Salomea Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam! W grudniu br czeka mnie artroskopia kolana. Podczas tego zabiegu najczęściej stosowane jest znieczulenie od pasa w dół, po którym przez 24 godz trzeba leżeć na plecach, co wiąże się z brakiem snu. Choruję na epilepsję i jestem alergiczką (uczulona jestem głównie leki pochodne erytromycyny), mam nadciśnienie. ze względu na epi dla mnie bardzo istotną sprawą jest 8 - godz sen nocny, który jak się obawiam nie będzie możliwy po znieczuleniu zewnątrz oponowym. Jaka metoda znieczulenia dla mnie najbardziej będzie bezpieczna? Czy w tej sytuacji mam prawo wyboru? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Decyzję co do wykonanego znieczulenia podejmuje anestezjolog. On przed zabiegiem będzie Panią badał i z nim trzeba rozważyć rodzaj wykonywanego znieczulenia. Być może bardziej korzystne będzie wykonanie zabiegu w znieczuleniu ogólnym. O tym zadecyduje anestezjolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Salomea Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi