Gość Andrzej Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam, mam takie pytanie otóż od jakiegoś tygodnia mam problemy żołądkowe. Wypiłem trochę wina(na czczo.), zaraz po tym zjadłem obiad. W połowie już byłem pełny, tzw przejadłem się chociaż nie miałem czym. Następnie wystąpiła biegunka, a następnego dnia zaparcie które trwało 2 dni. Dodatkowo pojawiło się dziwne uczucie w przełyku(poddrażnienie) Teraz wypróżniam się w miarę normalnie(1-2 dziennie) chociaż wcześniej było częściej, uczucie przejedzenia jest ale trochę słabsze. Lekarz mi powiedział ,że to refluks żołądka i dał mi lek na zmniejszenie wydzielania kwasów. Uczucia w gardle nie mam, przejadam się troche mniej ale więcej niż normalnie W czym problem ? Leciutkie(bardzo) pieczenie w okolicach odbytu, nie swędzi mnie, nie boli jest tylko lekko podczerwienione. Pojawia się po wypróżnieniu(jest minimalne), nieodczuwalne bez większość dnia . Co to może być ? i czemu uczunie pełności nie w pełni min eło ? Dodam jeszcze , że miałem wzmożoną ilość gazów i odbić. Odbicia mineły, zostało trochę gazów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Takie objawy ze strony ujścia odbytu mogą wskazywać na obecność żylaków odbytu. Trzeba w tej sprawie udać się do chirurga, żeby zbadał Pana bezpośrednio.Uczucie pełności może być związane z patologią w zakresie jelita grubego dlatego możliwe, że konieczne okaże się wykonanie kolonoskopii lub też gastroskopii celem oceny przełyku, żołądka i dwunastnicy. O wszytskim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi