Gość Ania Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam. Od 6 miesiecy mam ból brzucha po stronie prawej w okolicy pępka.brzuch mam caly obolały, jest powiekszony, i od czuwam lekie ukłucia.Rano gdy wstanę mam uczucie ssania w żoładku, mało jem bo od razu mam uczucie że jestm najedzona i robi mi się zaraz powiększony brzuch w dodatku cały czas utrzymuje mi się gorączka 37 stopni.Dodam że wyniki z krwi i moczu mam dobre.Co mi dolega?Od czego to mnie może tak boleć? Boję się że to cos poważnego.Proszę o jakąś radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Trudno bez badania bezpośredniego określić przyczynę dolegliwości. Trzeba oczywiście udać się do lekarza, który zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Objawy mogą wskazywać na patologię w zakresie żołądka lub dwunastnicy (np. wrzody). Możliwe, że będzie konieczne wykonanie USG jamy brzusznej i gastroskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Dziękuje za opowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 witam ja mecze sie z tym samym problemem, uczucie pelnosci, goraczka nudnosci powiekszony brzuch,zle samopoczucie, niestety nie wiem co mi jest biore lek noacid 40mg ale slabo pomaga morfologia tez jest ok. dzis dostalam skierowanie na usg jamy brzusznej.lekarz podejrzewa wrzody dwunastnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grazyna Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 trzeba tez zrobic badanie kalu.moja corka ma podobne objawy i stwierdzono u niej owsice a ona jest naprawde grozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Podobne objawy występują przy zakażeniu bakterią heliko. Warto odwiedzić lekarza. Potwierdzeniem występowania tych bakterii może być gastroskopia, badanie kału i badanie krwi (jeżeli wcześniej już pacjent miał zdiagnozowaną chorobę i przeszedł pozytywnie leczenie to badanie wykaże tylko obecność przeciwciał na tą bakterię co nie potwierdzi aktualnej ich obecności w organizmie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi