Gość Małgorzata Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Moja 17-letnia córka od 3 lat cierpiała na bóle brzucha. Żaden lekarz przez tyle lat nie skierował jej na właściwe badania. Każdy uważał że nastolatka udaje i chce uwolnic się od zajęc lekcyjnych. Ale poszła do odpowiedniej pani doktor i dała jej skierowanie aby zrobic prześwietlennie jamy brzuchnej i usg żołądka. Wykazało że ma torbiel przydatków wielokości 390 na 290 mm. czego mam się spodziewac i na czym polega leczenie. Czy to ma jakieś powikłania, czy będzie mogła miec dzieci, na czym polega operacja i czy mamy sie czego obawiac ? Błagam o wyjaśnienia !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Myślę, że chyba się Pani pomyliła i wymiary torbieli to 39 na 29 mm. W tej sprawie na pewno trzeba skonsultować się z ginekologiem. Jeśli rzeczywiście wymiary torbieli to 39x29 to torbiel nie jest jeszcze taka duża i może ginekolog podejmie leczenie zachowawcze (tabletki). Operacja to ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 dziękuję za odpowiedz. Rzeczywiście pomyliłam się w wymiarach. ale czy to znaczy że nie powinnam się tak bardzo martwic ? Ona ma dopiero 17 lat !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renata 25 lat Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 ja tez niałam torbiela na przydatkach w wieku 18 lat dowiedziałam sie o nim kiedy mi pękł w nocy za 3 miesiace po operacji zaszłam w ciąze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justyna lat 16 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ja też mam torbiela i mam 16 lat.niechce isc na operacje bo boje sie szpitali mam juz go w sobie od 2 lat i mam leki wykupione ale tez ich nie biore.to sa leki na wywolanie miesiaczki bo niemam juz miesiaczki od kilkunastu miesiecy wszyscy mi mowia zeby jechac do tego szpitala ale niechce i niech pani tak sie nie zamartwia o corke jak pojdzie na czas do szpitala to zdolaja ja wyleczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi