Gość grzesiek Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Dzien dobry. 4mies temu miałem wykonana gastroskopie i kolnoskopie bo miałem kawalek krwi na stolcu.wyniki były takie ze w kolnoskopi były jedynie drobne blizenki w okol. odbytu i stad te krwawienia.a w gastroskopi wyszło ze w okolicy wpustu jest pogrubiały obezekniety fałd błony sluzowej.pobrano wycinki i wyszło ze to polip sluzówki.potem badania na krew utajona wyszły ujemne.po0tem wszystko wruciło do normy tylko ze 2 rqazy jeszcze była ta kropka krwi.powiedziałem gastrologowi i powiedział ze to znowu sluzowka pekła.nastepnie zauwazac zaczołem ze muj stolec jest jakis dziwny.niekiedy spłaszczony i cziekawszy a niekiedy papkowato-normalny i zółtawy.byłem u gastrologa i powiedział ze to od tego ze mysle o tym co to moze byc.potem przez tydz miałem uczucie czegos w odbycie ale to przeszło.a kiedy sie nacieszyłem tym ze moje stolce wruciły do normy to ok 5 dni temu jak sie załatwiłem stolec był w połowie zekł bym czarnawy a w połowie brazowy.a nastepny był taki ze mniejsz jego czesc była czarnawa a druga popkowato brazowa.do tego pojawiły sie lekkie bóle brzucha w róznych miejscach ale po chwili znikaja lub znikaja po oddaniu gazów i do tego niekiedy sie odbija.dzisiejszy stolec był normalny tylko ze wziołem z niego kawałek i poszłem do przychodni aby sprawdzic czy niema w nim krwi i wynik był dodatni.dodam ze ostatnio załatwiam sie tak ze co 2 dzien.jestem przestraszony i jutro udam sie z samego rana do gastrologa i zobacze co bedzie.a pana zdaniem co to moze byc? czyz by nowotwór? znowu bede miał gastroskopie i kolnoskopie ktore ledwo co przezyłem.chyba ze to jest problem z jelitem cienkim?i wczesniej go nie zauwazono.mam 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Nie jest to zmiana nowotworowa, zostałaby zauważona podczas badań endoskopowych. Przyczyną obecności krwi może być polip lub zmiana zapalna w odbycie. Prawdopodobnie badania będzie trzeba powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi