Gość Anita Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Mam pytanie czy chory na raka dna jamy ustnej i języka z przerzutami na węzły chłonne (po radioterapii i chemioterapii) może stosować lek AMIZEPIN. Dodam, że po tym leku wystąpiła u chorego opuchlizna na twarzy, szczególnie na oczach i górnej wardze. Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Skoro wystąpiły działania uboczne powinna Pani najlepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anita Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 tylko, że ten lekarz stwierdził iżten lek jest przeciwbólowy i że powinno się go stosować. wyczytałam z ulotki, że jest to lek na choroby neurologiczne i np padaczke a mój tata nie ma takiej choroby. i jeszcze co ciekawe tam pisze, że nie należy go stosować w leczeniu innego rodzaju bólu niż on jest wskazany. więc już sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Wystąpienie objawów ubocznych przy stosowaniu leku dyskwalifikuje go z dalszego podawania. Trzeba udać się na kontrole do lekarza i zastąpić lek innym preparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 No to niech Pani idzie do lekarza, powie o dolegliwościach Taty i niech Pani poprosi o przepisanie innego leku. Na runku jest wiele leków przeciwbólowych, lekarz prowadzący musi dokładnie zadecydować jaki lek przepisać... proszę jak najszybciej się do niego udać... pozdrawiam i zdrowia Pani tacie życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anita Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 bardzo dziękuje za te wszystkie cenne rady. Dziękuje również za pozdrowienia przydają się napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi