Gość liliana-30 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Wczoraj miałam zrobione usg piersi - opis: w piersi prawej zmiana ogniskowa o obniżonej echogennosci - wielkości 8x5x6mm.doły pachowe wolne. nie mam pojęcia co to oznacza a wizyta u onkologa dopiero za tydzień. 2 miesiące temu przestałam brać tabletki antykoncep. (Cilest) po prawie 7 latach zażywania. czy to może mieć coś wspolnego z guzkiem? mam dopiero 30 lat. proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Zmiana raczej nie budzi ewidentnych podejrzeń złośliwości. Należałoby wykonać celem pogłebienia diagnostyki biopsję cienkoigłową. O tym oczywiście zadecyduje onkolog. Czasami środki hormonalne mogą wywoływać powstawanie zmian typu gruczolakowłókniaków (zmiany łagodne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość liliana-30 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 jestem raczej za wycięciem guzka w całości i poddaniu go badaniu histopatologicznemu. podobno biopsja cienkoigłowa jest niedokładna czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Tak. Ale zmiana jest bardzo mała. Czy Pani ją sobie wyczuwa? W przypadku niewyczuwalnej zmiany chirurg będzie miał duży kłopot w jej usunięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość liliana-30 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 guzek wyczułam sama, jest osadzony dość płytko, lekarz ginekolog również go wyczuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi