Gość Dorota z Opola Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Mam 26 lat,ważę(już teraz) 52kg, od 10 dni boli mnie brzuch w okolicy pępka z bólem promieniującym na prawą stronę.Zaczęło się od bólów kręgosłupa,brzucha i głowy,po zażyciu Ibupromu max pozostał ból brzucha,oraz gorączka 39 stopni którą zbiłam polopiryną S.Badało mnie trzech lekarzy,łącznie z chirurgiem,zrobiono moi badanie krwi na limfocyty,niestety nikt nie wie co to może być,lecz każdy z lekarzy wyklucza wyrostek robaczkowy.Zalecono mi NO SPA forte 2x 1 tabletkę,niestety bez rezultatów,nikt nie zalecił zrobienia badania USG jamy brzusznej.Są to skurczowe bóle kiedy zmieniam pozycję leżenia,kiedy dużo chodzę,podniosę coś cięższego,lub kiedy zjem coś.Chirurg zalecił mi ścisłą dietę 1-2 dniową, miałam pić dużo płynów ,ewentualnie jeść sucharki,ale niemogę jeść ich cały czas niedługo sama będę wyglądała jak sucharek :).Z forum wyczytałam coś o śledzionie,moje objawy są bardzo podobne do opisywanych,proszę o poradę co mam dalej robić,brzuch nadal skurczowo codziennie mnie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Trudno określić bez badań co może się dziać. Dobrze by było wykoanć na początek USG jamy brzusznej. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Witam Pani Doroto wiem że objawy opisywane przez Panią były ok 2 lat temu ale mam pytanie co stwierdzono? czy postawiono Pani diagnozę ? natknęłam się na pani pytanie szukając odpowiedzi na moje objawy są identyczne jak u Pani również zaczęło się od kręgosłupa ...brzuch..głowa 39 gorączki i tak jak Pani ważę 52 kg lekarka moja nie wie co jest dostałam skierowania do ortopedy neurologa itp. czekam na wizyty , ale wolałabym wcześniej od Pani dowiedzieć się czemu będę musiała stawić czoła pozdrawiam anet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 jest już jakaś diagnoza? Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jola Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 ja tez tak mam i lekarz powiedział ze zoladek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi