Gość Milena Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Witam. Moja mama niedawno tzn. w maju przeszła udar mózgu. Głównie zmiany zaszły w móżdżku. Początkowo miała problemy z chodzeniem ale rehabilitacja sprawiła, że wszystko jest już ok. Dodatkowo miała również operację (laparotomię) - całkowite usunięcie macicy z przydatkami. Niepokoją mnie jednak następujące objawy u mamy: napady śmiechu połączone z napadami płaczu????Czy to może być spowodowane udarem????jeśli tak to jest szansa że to minie????Bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 To może być połączone z udarem. Najlepiej skonsultować objawy z neurologiem. Ponieważ nie wiem w jakim obszarze mózgu miał miejsce udar, trudno mi powiedzieć czy jest to następstwo udaru, czy może związane jest ze zmianami w innej strukturze mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Milena Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 a czy objawy te mogą przyjść czy są to już zmiany nieodwracalne???Udar głównie uderzył na możdżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Milena Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Dodam jeszcze że wcześniej takie objawy nie występowały. Zaczęły się dopiero we wrześniu. Bardzo się tym niepokoję??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Można udać się do neurologa, który przeprowadzi badanie nuerologiczne i zadecyduje czy robić CT(tomografia) głowy czy może MRI (rezonans). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 A czy występują problemy z połykaniem albo zmieniła się mowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Milena Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Mowa zmieniła się w momencie udaru i stopniowo powracała do normy. Mogę powiedzieć ze mowa w 95%powróciła do normy. Mama odczuwa jeszcze delikatne mrowienie w okolicy ust i policzka po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi