Gość luppes Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Panie dr, jestem wlasnie po wycieciu tarczycy u ponoc najlepszego chirurga w moim miescie. powiedzial mi on, ze blizny przez 1 miesiac od operacji absolutnie nie wolno smarowac zadnymi masciami, bo to jej wrecz zaszkodzi, bedzie przez to bardziej widoczna i brzydsza. ona przez miesiac przebudowywuje sie, w tym czasie koniecznie trzeba robic masaze, o ktorych pan pisze, ale bez tych masci. moze niech pan zweryfikuje swoja odpowiedz, bo wielka brzydka blizna w tak widocznym miejscu to dla kazdego dyskomfort, jesli nie dramat np. ze wzgledow zawodowych. pozdrawiam serdecznie, uwielbiam wasz serwis, wiele sie z niego dowiedzialam! http://zapytaj.echirurgia.pl/pyt2388.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemopilus Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Najwcześniej można smarować żelami i kremami taką bliznę po około 3 tyg. W odpowiedzi nie zostało napisane po jakim czasie. Więc nie trzeba nic weryfikować. Poza tym pacjent był prawie 3 tyg. po zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luppes Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Tylko, że autor napisał, że jest 18 dni po operacji:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Nie mam co weryfikować swojej wypowiedzi. Wiem dobrze od chirurgów plastyków, że żelami silikonowymi można smarować bliznę tydzień po usunięciu szwów (jeśli szwy są wchłanialne to około 3 tygodnie od zabiegu). Każdy z lekarzy może mieć na ten temat inny pogląd. Ja doradzam tak swoim pacjentom i wszyscy są zadowoleni. A jęsli ma powstać bliznowiec to nie pomogą żadne czynności masaże ani żele lub maści (w ten sposób niektórzy się goją i nie ma na to sposobu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PAULA Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 a co jesli usunęłam sobie pieprzyka z brody [metodą wycianania]26.10 tydzien pozniej zdjęli mi 3 szwy, to jaką Pan poleca mi maśc i kiedy zacząc stosowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi