Gość Magdalena M Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam, mam 21 lat urodzilam corke 2lata temu . po porodzie mialam zatwardzenia zglosilam sie do lekarza i dostalam czopki. przeszlo. ale znow pojawilo sie zatwardzenie i dzisiaj zauważyłam troche krwi na papierze, z ciekawosci zajrzałam co sie dzieje i zobaczylam dzyndzelek wystajacy ktory nie boli ani nie swedzi. deneruje sie ta sprawa prosze o pomoc co to moze byc gdzie sie zglosic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 To mogą być żylaki odbytu niezmienione zapalnie. Najlepiej skontaktować się bezpośrednio z proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena M Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 żylaki odbytu niezmienione zapalnie co to jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karola Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 hemoroid, mam to samo, operacja jest wskazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena M Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 jak to operacja moze ktos mi to wyumaczyc na zym to polega bo sie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamka Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Witam, mam podobne zmartwienie , od pewnego czasu tez znajdowałam krew na papierze , zerknełam dzisiaj i zobaczyłam coś podobnego do guzka, *kulke* .Chciałabym wiedziec co z tym zrobic , do jakiego lekarza sie udac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena M Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 to jest to samo co u mnie trzeba do proktologa iść ja jeszcze nie byłam ale się wybieram w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mag Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Tylko lekarz może to stwierdzić, ja zauważyłam to samo, a miałam szczelinę odbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aluszka Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Ja szukałam forum o hemoroidach zewnętrznych, ale nie znalazłam, to napisze tutaj. Takie hemoroidy polegają na swedzeniu, pieczeniu i bólu najczęściej po wypróżnieniach i wieczorem. Na takie zylaki polecam zmianę diety: z jasnego chleba na ciemny, ze słodyczy na owoce i warzywa, a z soków na wodę i herbatę. Najlepiej odstawić też kawę, sól, nie przyprawiać za mocno dań. Można possać sobie błonnika w tabletkach, ale dieta bardziej działa. Nie wycierac odbytu papierem toaletowym, tylko zwilzonym ręcznikiem papierowym, a po umyciu tak samo. Nie zakładać ciasnej bielizny i wykonanej ze sztucznych materiałów. Tylko bawełnianą, lnianą itp. A jeśli nie można już wytrzymać, można smarować się tam ProctoGivenolem. Mi pomogło, mam pracę siedzącą. Maść ta działa kojąco, przeciwświądowo, przeciwzapalnie i przeciwbólowo. A tak przy okazji: przechodzilam studia medyczne, ale jestem nauczycielką. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vanhelsing Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Witam serdecznie Widzialem ze temat juz podobny byl jakolwiek nie moglem tam znalezc odpowiedzj na moje pytanie i problem. Mianowicie, od jakiegos czasu wyczulem maly dzyndzelek (jezyczek) przy odbycie. Nie sprawia mi on jakiegos bolu i dyskomfortu nawet przy wyproznaniu sie nie ma problemu, nie jest czerwony i nie krwawi. Po prostu nie wiem co to jest i co z tym zrobic ? Czasami tylko cos zaswedzi czy ukuje ale ja mam od dziecinstwa wrazliwa pupe *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Bez bezpośredniego badania nie wyjaśnię konkretnie czym jest ta zmiana. Albo to jakiś drobny splot hemoroidalny albo polip odbytu. Proszę w tej sprawie udać się na bezpośrednie badanie najlepiej do chirurga. On wyjaśni po badaniu czym jest ta zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Dziekuje Panie Tomaszu. Brzmi dosc powaznie czy to cos powaznego zagrazajacego zdrowiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxxxx Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 witam tez mam problem tez zauwazylam wychodzacy z odbytu wyglada to jak skora koloru janego i niewiem co to jest prosze mi napisac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi