Gość Qba Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam Mam 17 lat i jestem kolarzem górskim. Wczoraj spadłem z roweru na łokieć z początku nic nie bolało ale z czasem odczuwałem ból przy prostowaniu łokcia i jego mocnym zgięciu. Pojechałem na ostry dyżur gdzie miałem rtg łokcia które wykazało że nie mam ani złamania ani przestawioenia. Tylko mam płyn w stawie. Ręka nie jest ani spuchnięta ani nie mam bąbla na kaletce a boli lekarz trochę mnie spuścił po rynnie więc gorąco proszę o wytłumaczenie co mi dolega jak mam to leczyć gdyż nie mogę nawet pisać w szkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 W wyniku urazu doszło do stłuczenia łokcia, a nadmiar płynu powinien sam się zresorbować. Objawy mogą ustąpić w ciągu 2-3 tygodni. Można stosować żele typu Fastum lub Ketonal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WIOLA Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 witam mam ten sam problem .ja stłukłam łokcia o szafkę i boli 8 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 W takim przypadku trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z ortopedą. Dolegliwości zbyt długo trwają i mogą sugerować poważniejszy uraz np. kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi