Gość kAROLA Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam! Moja MAMA w 1992r miała amputowaną pierś do 2003 bylo ok ale w 2003 znowu rak zaatakował tym razem macica jajniki zostały usuniete w tym roku zaatakowal żołądek i jelito grube ,wycieto trzy czwarte żołądka i część jelita g .Po wyniku histopatu trzech lekarzy nie dają szans ,mówią ze juz nic się nie da zrobić kolejnej chemii nie przezyje a pozatym przezutów jest zbyt dużo i że mamy przygotować się na najgorsze ,mam prośbę czy ktoś może mi dokładnie przetłumaczyc wynik histpatu??? oto on rozpoznanie milroskopowe adenocarcinoma g3 corporis venticruli dispersum ,partim mucocellulare.infiltrato transmulralis parietis ventriculi multifocalis telae adiposae regionalis atque infiltrato transmuralis coli transversi .metastates carcinomatis in omnis lymphonodulis (11/11) cum infiltrarion Bradzo proszę o przetłumaczenie .DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Gruczolakorak o dużym stopniu aktywności komórkowej, czyli o dużej złośliwości trzonu żołądka typu rozlanego, częściowo śluzowokomórkowy. Nacieczenie ściany żołądka i wieloogniskowe nacieczenie ciała tłuszczowego oraz poprzecznicy. Przerzuty nowotworowe wszystkich pobranych węzłów chłonnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karola Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Dziekuje i bardzo ,czy można jeszcze przetłumaczyć tak po chłopsku bardziej ,nie bardzo rozumie jezyk medyczny i nacieczenie ,śluzowokomórkowy ,stopien aktywnosci komorkowej terminy ktore sa dla mnie nie zrozumiale .Dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Ja mam pytanie jakie są rokowania przy takich wynikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Duży stopień aktywności komórkowej określa w tym wypadku charakter nowotworu. Większa aktywność to większa złośliwość. Nacieczenie oznacza, że dochodzi do rozsiewu komórek nowotworowych na otaczające tkanki. Śluzowokomórkowy to informacja histopatologiczna. Rokowanie nie jest pomyślne w przypadku raka żołądka typu rozlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiki Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 mój zięć umarł na raka żołądka po 8 miesiącach naszej walki miał 38 lat rak żołądka to wyrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renia Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 A mój mąż zmarł na raka żołądka w miesiąc po diagnozie hist.pat miał 47 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ULA Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 bardzo prosze o pilne przetlumaczenie rozpoznania adenocarcinoma mediocri differentitum invasivum intestitmi crassi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość łuki Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 po pierwsze ten kto pisze ze rak żołądka to wyrok czy jaki kolwiek rak jest w błędzie ja jestem rok po operacji i czuje sie swietnie warto wzmacniac organizm naturalnymi witaminamy ale widze ze kiki~ jest specjalista od stawiania diagnozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi