Gość jola Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Witam.Od kilku lat mam guzka wielkości 1,5 cm w okolicy krzyżowej, a dokładnie w tzw.dołku nad pośladkami.Jest on ruchomy(tj. przesuwa się pod skórą), wydaje mi się z perspektywy czasu że urósł, a niedawno obok pojawił się następny.Sam w sobie nie boli ale przy dłuższym siedzeniu lub staniu zaczyna ciągnąc mnie ta cała strona biodra i noga też boli. Chciałabym wiedzieć czy takie guzki należy konsultować z lekarzem, czy tylko obserwować,a jeśli obserwować,co powinno wzbudzić niepokój, I czy usuwa się je z tak dziwnych miejsc jak ten dołek w kości biodrowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Najlepiej skonsutlować się z lekarzem. Lekarz zadecyduje co z taką zmianą zrobić (obserwować czy usunąć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pinakolada Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Ja wyczuwam też jakieś zgrubienia w obu dołkach, tak jakby dość symetrycznie, ale jeden większy. Nie są to jakieś równe guzki ale też się ruszają przy dotyku. Od wielu lat mam problemy z kręgosłupem, podobne do Twoich ale jakoś nikt nigdy nie zwracał uwagi na te moję dołki. Wybieram się do lekarza i myślę że to najlepsze wyjście w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Ten guzek to może być torbiel krzyżowa. Trzeba z tym problemem udać się do lekarza bezpośrednio. Leczenie polega na wycięciu torbieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jola Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dzięki bardzo za wsparcie! wybieram się po nowym roku( teraz z braku czasu nie mogę) na usg. Tym bardziej że te mniejsze wokół dość szybko rosną.Jak dowiem się coś więcej, to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 jola mogłabyś napisać co stwierdził lekarz (jakiej specjalizacji). Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olalalala Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 W dniu 15.12.2009 o 08:15, Gość pinakolada napisał: Ja wyczuwam też jakieś zgrubienia w obu dołkach, tak jakby dość symetrycznie, ale jeden większy. Nie są to jakieś równe guzki ale też się ruszają przy dotyku. Od wielu lat mam problemy z kręgosłupem, podobne do Twoich ale jakoś nikt nigdy nie zwracał uwagi na te moję dołki. Wybieram się do lekarza i myślę że to najlepsze wyjście w takiej sytuacji. Pinakolada,to juz jakis czas temu bylo, ale czy masz jakies odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi