Gość kasia Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Mam przetokę około odbytniczą już poras czwarty, z tego powodu miałam cztery operacje i znowu mnie męczy wyszła po cesarce ,zawsze po operacjach wychodzi i ostatnio wykryto tarczyce . przetoka wydziela ropę wcześniej była czyszczone bez operacyjnie gdyż karmiłam ,piersią to straszny bul czyszczenie doraźne, wystąpił nawet stan zapalny, za trzecim razem dopiero podgoiło się , ale wiem, że muszę mieć operacje na jej usunięcie , mam tarczyce i nie wiem czy będę mogła usunąć przetokę operacyjnie? i czy ponownie kiedyś wystąpi, jaka może być przyczyna tak częstego występowania przetoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Przyczyną powstawania przetoki okołoodbytniczej jest rozszerzanie się zakażenia w tkankach okołoodbytniczych, których z kolei punktem wyjścia jest ropień. Niestety jest to uciążliwa dolegliwość, często nawraca. Nie napisała Pani jaki probolem dotyczy tarczycy. Każdy zdrowy człowiek ma tarczyce. Dlatego o dalszym leczeniu powinien zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 witam ponownie! chodzi o dużą nadczynność tarczycy z jej objawami czyli duszności pocenie się nerwowość itp. a przetoka daje znać cały czas * słyszałam że przez nadczynność tarczycy nie mogę być operowana bo można podczas zabiegu się udusić czy tak naprawdę jest bardzo proszę o odpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Tak, jeśli występuje ucisk na drogi oddechowe zabieg nie może zostać przeprowadzony. Musi Pani skonsultować się najpierw z endokrynologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi