Gość Anna Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Dzień dobry! U mojej teściowej wykryto guza w krtani. Diagoza brzmi rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący G1. Szukałam w internecie ale brak jest szczegółowego opisu leczenia tej choroby. Co oznacza termin *nierogowaciejący G1* ? Na czym polega leczenie i czy da się tą chorobę wyleczyć całkowicie? Teściowa ma obecnie 60 lat, dotychczas na nic poważnego nie chorowała, skarżyła się tylko od kilku miesięcy na chrypkę i ból zębów, dlatego też trafiła do lekarza. Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 G1 oznacza stopień aktywności komórkowej. Jest to wczesna postać raka, dobrze zróżnicowanego. Leczenie będzie chirurgiczne. Dlatego proszę konsultować się bezpośrednio z laryngologami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Witam,jestem chora,diagnoza : rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący GII.Proszę o wskazówki dot.leczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Z takim wynikiem najlepiej udać się do onkologa. Zbyt mało danych klinicznych Pani podaje, aby móc dokładniej przedstawić jakiś schemat postępowania. Onkolog po badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Najwłaściwszym postępowaniem w przypadku takiego typu raka jest leczenie chirurgiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi