Gość Barbara z Poznania Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Witam serdecznie, Chciałabym się dowiedzieć gdzie w Polsce przeprowadza się operacje przepukliny rozworu przełykowego laparoskopowo. Wiem, że nie wszystkie przepukliny da się tak operować, ale zależałoby mi chociaż na konsultacji. Mōj lekarz ma jedynie informacje dotyczące placōwek, gdzie operuje się wyłącznie w sposōb klasyczny. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adelaid Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 witam,z tego co slyszalam taki zabieg ta metoda przeprowadzaja prawdopodobnie(podkreslam prawdopodobnie,bo nie jestem pewna:)w szpitalu sw rocha w ozimku,woj opolskie np,trzeba by popytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 ja ide na taki zabieg do szpitala w knurowie znajdz w google prof. Józef Dzielicki zamów i umów się na wizytę. Prof. będzie mnie operował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 czołem Są tylko dwa ośrodki w Polsce polecane przez specjalistów 1/ Lublin 2/ Poznań Reszty nie polecam szkoda bólu -a wiem co mówię bo jest 4 dni po zabiegu w Poznaniu - pomimo tego że jestem ze Szczecina i tam też robią - tu naprawdę potrzeba dobrego specjalisty - chirurga plastycznego od przewodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tadeusz Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Michał napisz jak się czujesz po operacji w knurowie , u prof.dzielickiego , bo ja się tez tam wybieram , czy jest poprawa ?? tadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAREK Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ja miałem operację w szczecinie 3 tygodnie temu i czuje się strasznie nic nie mogę jeść chudnę. Czy to tak ma być???? Strasznie mnie boli przy połykaniu nawet płynów. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Miałam taką operację w marcu 2012r w szpitalu w Wysokiem Mazowieckiem (woj.podlaskie). Wykonują ją jeszcze w szpitalu w Hajnówce (również woj.podlaskie). Są tylko dwaj wysokiej klasy specjaliści w Wysokim Mazowiecku (dojeżdżają z Białegostoku)- dr Andrzej Matulewicz oraz dr Czubek, którzy z wielkim powodzeniem wykonują to laparoskopowo. Po tej operacji czuję się bardzo dobrze i nie mam żadnych dolegliwości. Jestem im bardzo wdzięczna za bardzo fachowe podejście do moich dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam serdecznie, polećcie mi jakiegoś dobrego specjalistę bo to dopiero przede mną... z Lublina ani z Poznania nie podał nazwisk Tadeusz. Anno nie za wcześnie jeszcze na wnioski? Ile czekałaś na zabieg? Chcę udać się do dobrego specjalisty, teść mojego brata poszedł na wyrostek, źle zrobili operację a teraz ma ropień w nim i nie wiedzieli lekarze co mu jest i leżał w bólu przez tydzień... a teraz powikłania... Naprawdę chcę tego uniknąć i zrobić raz a porządnie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogdan Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 w Lublinie klinika nr1 Krystyna Ambrowicz albo Andrzej Dąbrowski podobno najlepsi specyjalisci w polsce od tych spraw po prof. walnerze .dowiadywałem sie bo pewnie mnie tez czeka operacja i wszedzie kto w tym temacie padały te nazwiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ALA Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 nie polecam kliniki w lublinie chyba że będzie pan profesor walner byłam na badaniach w 2012 roku katastrofa aparat do manometrii miałam zdjęty dopiero po 3 dniach trafiłam na piątek wypis dostałam dopiero po 1,5 miesiąca pocztą zwolnienie do pracy napisane nieprawidłowo pasmo niepowodzeń i niekompetencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arni Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Lublin,katastrofa.Bylem tam na badaniach.Obiecali mi zabieg,dostali dolę a potem mnie olali.Powiedzieli że moja przepuklina przełyku jest za mała na zabieg.Polecam doktora Tarnowskiego z Warszawy,wybitny specjalista od przepuklin przełyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 W którym szpitalu w Poznaniu wykonywana jest operacja przepukliny rozworu przełykowego?I czy wystarczy skierowanie do szpitala na operację wystawione przez lekarza rodzinnego czy skierowanie musi być wystawione przez chirurga bądź gastrologa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Ja miałem operację 2 miesiące temu w Ozimku szpital św.Rocha. Przeprowadzał ją prof.Dzielicki. Na chwilę obecną czuję się dobrze, nie biorę leków nie mam zgagi nie boli mnie w mostku. Operacja została przeprowadzona laparoskopowo.Prof. Dzielicki to specjalista wysokiej klasy. Bogu dziękuję że spotkałem takiego lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość STANISŁaw Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Ja miałem operację 2005r w Zabrzu. Operację wykonał Prof.Dzielicki. Do dziejszego dnia nie wiem co tojest zgaga. Zyczę wszystkim, którzy mają problemy z refluksem, aby dostali się do Prof. Dzielickiego. Super specjalista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Operację miałem 6 dni temu w Szpitalu Św.Rocha w Ozimku. Przeprowadził ją metodą laparoskopową prof.Józef Dzielicki. Z dnia na dzień czuję się coraz lepiej. Prof.J.Dzielicki to profesjonalista najwyższej klasy. Dziękuję Bogu, że operował mnie tak wybitny lekarz. Polecam wszystkim mającym problem z przepukliną rozworu przełykowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marzena Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 jak można skontaktować się z profesorem Dzielickim?na stronie ma swoj numer prywatny,ale nie odbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam, mieszkam w centralnej Polsce. Mam zdiagnozowaną przepuklinę roworu przełykowego do operacji. takie operację mogą wykonywać tylko najlepsi chirurdzy z uwagi na różne powikłania. W związku z tym mam pytanie do osób które już przebyły taką operację kogo ewentualnie by poleciły z warszawy lub łodzi? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lu Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 mialem operacjie duzej przepukliny rozwru przelykowego gerd w Szczecinie zdunowo od tamtego czasu nie mam zgagi czuje sie rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Kto daje skierowanie na zabieg - chirurg czy gastrolog? A moze lekarz rodzinny? Jaki jest czas oczekiwania na operację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kazik Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam. Jestem tydzień po operacji .Pierwsze 2 dni faktycznie trudności z przełykaniem nawet małych ilości wody, wzdęcia , bule ramion , klatki piersiowej . Po trzecim dniu znaczna poprawa . Praktycznie z godziny na godzię mega poprawa. Przepuklina typu wślizgowa . Zabieg w OLsztynie w szpitalu przy niepodległości 44 na oddziele chirurgii małoinwazyjnej . Doktor Lech . Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych , niema co zwlekać i tak was to nie ominie . Kazik Rumia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Witam. Czy ktoś poleci dobrego chirurga w Krakowie? Mam dużą przepuklinę rozworu i chciałbym ją operować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 W karkowie doktor Richter chyba operuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witam . 3 lata temu miałem operację na przepuklinę rozworu przełykowego . Zaraz po operacji zaczęły mi się wzdęcia i głośne burczenia - przelewania w brzuchu które trwają do dzisiaj . Najgorsze są te głośne burczenia -przelewania w brzuchu , których przed operacją nie miałem . Moje pytanie kieruję do osób które są po takiej operacji i czy też mają takie objawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elzbieta z Wloclawka Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Polecam prof.Wieslawa Tarnowskiego z Warszawy. Jest najlepszy. Mialam operacje przepukliny przełykowej 7 mcy temu i wlasnie Pan prof.mnie operowal. Jestem bardzo zdowolona .z przebiegu operacji i po operacji. Czuje się bardzo dobrze . Polecam serdecznie Pana profesora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi