Gość Patrick17 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Witam , mam 17 lat i prawdopodobnie hemoroidy. Bylem dzis w przychodni na badaniach , skierowano mnie na endoskopie odbytu do szpitala. Pani pielęgniarka dała mi kartke jak mam sie przygotowac do tego zabiegu , tzn. 2 dni przed nic nie moge jesc , mam brac tabletki na przeczyszczenie oraz zrobic sobie lewatywe */ Moje pytanie jest takie , jak wyglada taki zabieg , czy jest to bolesne , jak gleboko ta rurka z kamera wejdzie ? Zabieg mam za 2 tyg. Dziekuje i pozdrawiam P.S jak mam sie do tego przygotowac psychicznie i fizycznie ? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 ale masz rektoskopię mieć? czy kolonoskopię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrick17 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Endoskopie - tylko tyle wiem na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pacjentka Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 napewno to rektoskopia a nie endoskopia bo przy endoskopi nie robi sie przeczyszczenia ani lewatywy, a badanie jest krotkie, aparat jest wprowadzony do okolo 20 cm, bol niewielki, chyba ze masz kolanoskopie,to badanie trwa dluzej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrick17 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Lekarz wypisal mi na recepcie endoskopie odbytu i nawet bylem w rejestracji endoskopii. Ale dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrick17 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Przepraszam nie w recepcie tylko książeczce *] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 oczywiście, ze przy endoskopii robi sie przeczyszzcenia i lewatywy!! przecież jelita musza byc opróznione, zeby cokolwiek mozna bylo odczytac z badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi