Gość Agata Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Mój teściu dwa tygodnie temu miał wypadek samochodowy. Obecnie jest podłączony pod respirator który utrzymuje go przy życiu, ma prawdopodobnie pęknięty kręgosłup oraz uszkodzony rdzeń kręgowy, ale to jest jeszcze pod wielką niewiadomą ponieważ jest poturbowany i popuchnięty, lecz wszystko na to wskazuje bo nie ma odruchów w kończynach dolnych i górnych. Aby móc myśleć o operacji należy przywróci płuca do pracy. Podawany jest lek który z początku pomógł gdyż parametry z 70 spadły na 40, lecz przed kilkoma dniami wzrosły na 60. Lekarze nie dają nam nadziei,a my chcemy wierzyć zwłaszcza, że moja teściowa masując poszkodowanego wyczuła odruchy w kończynach dolnych (lekarz dyżurujący potwierdził). Nic z tym nie zrobiono i ciągle powtarzają, że nie mają dobrych wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Niestety muszą Państwo sugerować się opinią lekarzy prowadzących chorego. Na podstawie tych informacji nie można postawić rokowania. Brak danych klinicznych do tego niezbędnych. Wszystko zależy jak uszkodzony jest rdzeń kręgowy. Jak wyglądają wyniki badań oceniających parametry życiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość juzek Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 le te lekarze to soł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KASIA Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam wszystkim niecale dwa tygonie temu moj brat bedacy w berlinie doznal wypadku skakajac do wody doznal uszkadzenia rdzenia kregowego szyjnego orzaz uszkodzenie na wysokosci pluc w berlinie przeszedl 2 operacje nie umi sam oddychac pomaga mu w tym rułka po tygodniu przewiezli go do polski do szpitala w katowicach jest sparalizowany nie czuje brzucha ani nog,potrafi poruszac rekami ale niestety nie dloniami ma zapaleni pluc wysoka goraczke jestem bardzo zaniepokojona poniewaz tym szpitalu nie zajmuja sie urazami kregoslupa a przewioza go do szpitala w piekarach slaskich dopiero jak sie jego stan poprawi PROSZE o jakiekolwiek informacje -pomoc czy wogole odzyska przynajmniej czucie i bedzie umial poruszac dloniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirek Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Witam.Tata złamał kręgosłup miesiąc temu.Stracił czucie od klatki piersiowej w dół...w obecnej chwili szukamy dla niego dobrego szpitala z oddziałem rehabilitacji.Czy ktoś mógłby mi polecić dobrą placówkę (najlepiej w woj. lubelskim lub mazowieckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luda Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Kasia, z moim bratem stało się dokładnie to samo tydzień temu. Proszę opowiedz mi jak się czuje twój brat i robiliście rzeźby postawić go na nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi