Gość Michał Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Witam. Czy zespół jelita drażliwego może dotyczyć lewego nadbrzusza pod żebrami? Kiedyś bolało mnie w leweym podbrzuszu. Po badaniu jelita grubego ból się przeniósł pod lewe żebro. Nasila się po jedzeniu. Czy mogą to być objawy zespółu jelita drażliwego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Raczej takie dolegliwości wskazują na stan zapalny w żołądku, może chorobę wrzodową. Warto wykonać rtg lub gastroskopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 A czy rtg pokaże jakkieś zmiany w żołądku? CVzy takie objawy mogą wskazywać na raka żołądka?? Czy stan zapalny w żołądku odbija się na OB lub CRP? (pytam, ponieważ tydzień temu robiłem badania krwi i OB=1, CRP=ujemne). Proszę jeszcze raz o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Zmiany w obrębie żołądka mogą nie mieć odzwierciedlenia w badaniach krwi. Rtg wykonane z konrastem może wykazać niektóre zmiany w obrębie przewodu pokarmowego, jednak bardziej czułym i wiarygodnym badaniem jest gastroskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ja też miałem teraz wszystkie badania typu USG jamy brzusznej,gastroskopia kolonoskopia badanie krwi i wszystko wyszło dobrze tylko w kolonoskopii wyszło że końcowa część jelita grubego jest dłuższa i dlatego te bule brzucha.Boli mnie cały brzuch i pod żebrami a jak mnie złapie taki ostry bul to przechodzi na plecy wtedy jedynie tabletki bądz czopki nic innego mi nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi