Gość Gosiaa Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dzień dobry. Mam 20 lat. w listopadzie 2007 r mialam usunieta tarczyce z powodu raka brodawkowatego z przerzutami w wezlach chlonnych. w lutym 2008r mialam podany jod, w listopadzie mam kolejne przyjecie na oddzial do szpiatala i mozliwe powtorne podanie jodu. czy o zrobieniu sobie w przyszlosci tatuazu moge zapomniec czy jest to sprawa indywidualna kazdego czlowieka i zalezy od zwalczania nowotworu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Nie polecam,teraz i w przyszłości.Tatuaż niesie za sobą ryzyko wystąpienia czynników zapalnych,co w pani sytuacji nie jest wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ryzyko wystąpienia... wyjście z domu na spacer niesie ze sobą ryzyko potrącenia przez samochód, a odpisywanie możliwościami na pytanie jest po prostu idiotyczne... Badałem temat od dawna. Nie mam już kilka lat tarczycy, a onkolodzy, którzy mnie leczą zalecili mi jedynie bym przestrzegał pełnej higieny i robił tatuaże w sprawdzonych salonach. Lekarz ma obowiązek powiedzieć o wszystkich możliwościach, ale priorytetem jest zapytanie lekarza o jego osobiste zdanie na temat tatuowania się - dla przykładu, Pani doktor lat ok 60, odradzi mi robienie tatuaży w ogóle, a lekarz w wieku lat 40 (na tym samym oddziale szpitala) powie mi, że moja skóra nie ma nic wspólnego z moim nowotworem i powinienem jedynie uważać na to komu i w jakich warunkach powierzam swoją skórę, a tak to droga wolna. Każdy przypadek jest inny i należy o tym pamiętać - tzn zapytać kilku lekarzy a nie *specjalistów* w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi