Gość Piotrek Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Proszę o poradę. Mam wstęnie zdiagnozowane IBS. Miałem wykonywaną kolonoskopię, w któej poza zrostami zmian patologicznych się nie stwierdza. Zawsze miałem spore wzdęcia i duże ilości gazów. Tutaj się nasuwa mi pytanie - czy wzdęcia mogą tak rozpierać jelito grube w miejscu przejscia poprzecznicy w zstępnicę, że się rozdyma i haczy przy niektórych ruchach o żebra?? Jak rano wstaje wydalę stolec to wszystko jest OK. NIc nie haczy. Z biegiem dnia zwiększa się haczenie. Oddaje też duże ilości gazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Niestety w przypadku tej choroby mogą występować takie dolegliwości. Trzeba unormować pracę jelit odpowiednimi środkami farmakologicznymi. Leczeniem najlepiej, żeby się zajął gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi