Gość Sebastian Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Czy powiększenie węzłów chłonnych przez chorobę lub nowotwór zawsze wiąże się ze wzrostem OB? Czy może tak być, że ma się ciężką chorobe lub nowotwór a OB jest niskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Wszystko jest możliwe, zwykle należy wykonać również badanie CRP lub powtórzyć OB ze względu na błąd laboratoryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Od długiego czasu odczuwam ból po lewej stronie brzucha, gdzieś na pograniczu jelita grubego i cienkiego. Od kilku miesięcy OB jest na pozimoie 1 lub 2 a CRP ujemne. Krew utajona - ujemne od kilku miesięcy jak robie badania 1 x w miesiącu. Miałem wykonywaną kolonoskopię - brak zmian. Czy w takim wypadku duże jest prawdopodobieństwo, że ból pochodzi od nowotwóru w jelicie cienkim lub żołądka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 OB i CRP prawidłowe. Nie wiem czy wykonywał Pan usg jamy brzusznej? Być może to zapalenie dróg moczowych, zespół jelita drażliwego. W którym miejscu występują powiększone węzły chłonne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Panie doktorze, USG miałem robione - prawidłowe. Reszta wyników jw. ALe ciągle mnie bolie tak jakby w nadbrzuszu, w połowie odległości między środkiem brzucha a jego krajem - wydaje mi się, że jest tam żołądek. Do dnia badania kolonoskopowego bolało mnie na dole poniżej pępka. Na drugi dzień po badaniu ból przeniósł się na górę. Węzłów powiększonych nie mam. A pytałem o węzły chłonne ponieważ zastanawia mnie następująca rzecz: CRP i OB mam dobre. USG też. Kolonoskopia też. Węzły chłonne nie są powiększone. Mnie ciągle boli ten brzuch. Zastanawia mnie czy może to być jakaś rozwijająca się choroba nowotworowa???? Biorąc oczywiści powyższe wyniki. Dodatkowo zauważyłem, że od około 2 miesięcy straciłem na wadze 2 kg. Jem coraz więcej, a waga spada. Czy można to tłumaczyć stresem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Być może stres. Można jeszcze pokusić się o gastroskopię. Dolegliwości i wyniki raczej nie wskazują na etiologię nowotworową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Dziękuję bardzo. Jeśli mógłby Pan odpowiedzieć jeszcze - czy taki ból na przodzie brzucha może pochodzić od kręgosłupa? Chodzi mi o zwyrodnienia kręgosłupa i drażnienie jakichś nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi