Gość carlos z przeworska Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Witam!Mialem operacje na żylaki 2 tygodnie temu i chcialem się dozapytać czemu mnie boli raz lewe a raz prawe jądro??? A lewe jądro mam większe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Typowo po zabiegu usunięcia żylaków powrózka nasiennego występuje obrzęk jądra. Może utrzymywać się do kilku tygodniu. Tak samo z bólami, które powoli powinny ustepować. Dobrze, aby jądra w czasie wypoczynku unosić ponad poziom ciała (np. podkładać ręcznik). Można też stosować żel Altacet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Większość mężczyzn ma nierównej wielkości jądra. Także lewe jądro leży zwykle trochę niżej niż prawe i jest trochę większe. Co do bólu i odczuwanego dyskomfortu najlepiej udać się do lekarza, który wykonywał zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian. Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam mam 15lat jestem tydzień po operacji żylaków po lewej stronie. Od dwoch dni odczówam bóle lewego jądra oraz sądzę ze powiekszyło sie one. mam się tym niepokoić? Czy to normalne? Proszę o szybką odp. :-] z góry wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ronin Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 tak uspokój się, ja jestem 5 lat po opercaji (mialem ja w wieku 14 lat) i od tamtrego czasu moje lewe jądro jest większe i leży trochę niżej od prawego. Wszystko jest ok *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonim Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jak coś boli to trzeba iść jak najszybciej do lekarza! Lepiej usłyszeć w trakcie USG że to normalny obrzęk, niż samemu tak założyć. Ja niestety posiadłem tą wiedzę za późno, 4 dni po operacji żylaków powrózka (metodą klasyczną - palomo) trafiłem z narastającym bólem jądra do szpitala. Okazało się że z trzech najbardziej prawdopodobnych powikłań pooperacyjnych (wodniak, zapalenie, skręt) miałem najgorsze dwa - zapalenie i skręt. Godzinę po przyjęciu do szpitala lekarz usuwał mi jądro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi