Gość andy89 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Witam. Mam 20 lat. Od prawie pół roku czuje lekki ból lewego jądra. Nie jest on bardzo uciążliwy ale strasznie niekomfortowy (takie uczucie ucisku). Lekko nasila się po dotykaniu. Zauważyłem też, że jakby jest ono troszeczkę powiększone i twardsze (choć to może akurat efekt przewrażliwienia) a także staje się grubsze przy wciąganiu powietrza (potocznie nadymaniu się..). Byłem u dwóch urologów. Jeden nic nie stwierdził, drugi w sumie też nic.. jedyne co mu przychodziło do głowy to żylaki powrózka nasiennego ale to tak w ostateczności. Miałem też badanie USG (gdzieś 3 miesiące temu), które nic nie wykazało oraz zwykłe badania (mocz, krew), które wykazały wszystko w normie. Ból praktycznie jest nieodczuwalny podczas ruchu (choć to też nie jest zasadą) ale marne z tego pocieszenie. Sam już nie wiem co mam robić, tyle czasu się to utrzymuje a nikt nie może na to nic poradzić.. Dobija to także psychicznie bo boje się jakiś późniejszych komplikacji albo pogorszenia stanu. Mam już dosyć.. Co robić dalej ? Jakie wykonać badania ? Gdzie się zgłosić ? Co może być przyczyną ? I czy to może być coś bardzo poważnego ? PS: Nie chce słyszeć o lekach przeciwbólowych bo nic nie dają, zresztą nie jest to aż taki straszny bół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Możliwe, że to faktycznie żylaki powrózka nasiennego. Bez badania trudno jednak stwierdzić przyczynę. Można udać się ponownie, do innego tym razem urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jyrymiosz Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Ja się męczę z tym już kilka lat. Czasem ból się nasila wtedy zakładam gumową opaskę obejmującą jądra i penisa, łażę z nią cały dzień i potem mam spokój znów przez jakiś czas. Do lekarza się na razie nie wybieram bo się wstydzę. A ból jest do wytrzymania i nie powoduje grymasu na twarzy. Jak będzie dalej ....zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbyszsk Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Mam 13 lat i moje jądro tak jakby się powiększył i zrobiło sie twarde. Nie pokoje się tym. Co mam z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi