Gość Iwona Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Dwa tygodnie temu zaczepiajac noga o niski plotek upadlam na brzuch. Od tamtej pory mam bolesny prawy bok. Po upadku nie moglam zlapac powietrza, nie moglam oddychac, nie moglam sie podniesc. W okolicy sledziony powstalo ( wielkosci dloni) zgrubienie jakby guz. To miejsce nie jest bolesne, bola mnie zebra i miesnie. Przeswietlenie nic nie wykazalo a ja przy pewnych ruchach np. podniesienie reki do gory czy lekki skret czuje bol jakby cos w srodku przeskakiwalo czy tarlo. Bardzo prosze powiedziec mi czy przypadkiem nie jest to stluczenie sledziony czy trzustki. Mam 60 lat, mieszkam w USA i jestem bezradna. Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Jeśli z prawej strony występują bóle to napewno nie jest to śledziona i trzustka.Badanie RTG nie jest miarodajne.Należy wykonać badanie USG /Ultrasonografia /które wykaże ewentualne uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi