Gość roman Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam Jakieś 2 tyg. temu wyczułem u siebie węzeł chłonny, a przynajmniej coś co przypomina węzeł chłonny. Węzeł jest zlokalizowany ok 5 - 10 cm powyżej zgięcia kolanowego (po wewnętrznej stronie) na linii ścięgna. Przede wszystkim mam pytanie, czy w tym miejscu w ogóle znajdują się węzły chłonne? Czy sam fakt, że to wyczuwam świadczy o jego powiększeniu czy może to być np taka jego uroda? Jakie rozmiary powinny być niepokojące? Czy ewentualne powiększenie może być efektem alergii (miałem w tym czasie wysypkę w zgięciach pod kolanami) i jak długo po ustąpieniu objawów alergii węzeł może być powiększony? Dodam tylko, że na drugiej nodze w podobnym miejscu również znajduje się jakieś zgrubienie jest jednak trudniej wyczuwalne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 W dole podkolanowym znajdują się oczywiście węzły chłonne, mogą być powiększone w związku z reakcją alergiczną. Najlepiej skonsultować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Dobrze radzę, zgłoś się jak najszybciej do lekarza. Węzły chłonne w pachwinach i w okolicy szyi są łatwo wyczuwane, ale z kolei fakt, że wyczuwasz je w innych miejscach może być niepokojący. Nie musi to być coś strasznego, ale lepiej się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi