Gość Jola Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Mój partner od kilkudziesięciu lat ma przepuklinę umieszczoną w worku mosznowym i dopiero teraz zdecydował się na jej operację.W związku z tym mam kilka pytań: 1.Jaki typ znieczulenia stosuje się przy tego rodzaju przepuklinie? 2.Czy istnieje obawa,że przepuklina mogła zrosnąć się z jądrem?Jeśli tak jaki ma to wpływ na płodność? 3.Jak długo trwa rekonwalescencja po takim zabiegu? 4.Czy istnieją przeciwwskazania do uprawiania seksu po zabiegu? 5.Czy w przypadku tego typu przepukliny wskazane jest noszenie pasa? Dziękuję za udzielenie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 1. najczęściej podpajęczynówkowe czyli do kręgosłupa 2. raczej nie zdarzają się takie przypadku, przepuklina nie ma wpływu na płodność 3. około miesiąca do trzech 4. po 2-3 tygodniach można odbywać stosunki seksualne 5. nie trzeba nosić pasa po operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jola Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Dziękuję za odpowiedz Mam jeszcze jedno pytanie Ile przed zabiegiem nie można jeść ani pic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ostatni posiłek oraz picie do 12 w nocy przed zabiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi