Gość Tomek Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Witam, dzisiaj byłem u chirurga i dowiedzialem się, że mam żylaki powrózka nasiennego. Od dłuższego czasu przy lewym jądrzę miałem jakieś dziwne żyłki, ale bagtalizowałem to, bo w niczym mi one nie przeszkadzały, do czasu gdy parę dni temu zacząłem czuć w tamtym obszarzę tępy ból, który dzisiaj znacznie się nasilił i utrudnia mi normalne chodzenie, boję się co będzie kolejengo dnia. Jako, że teraz operacja jest dla mnie ostatecznością lekarz powiedział, że można z nią poczekać i wyznaczył termin na koniec października, ale nie wiem czy dam radę do tego czasu, bo ból naprawdę przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu (wydaję mi się również, że żyłki się powiekszają). Czy takiego typu operację odwkleka się tylko w przypadku braku bólu? Czy to nie jest tak, że jeśli ból jest dość silny to trzeba jak najszybciej operować, bo w przeciwnym przpadku czekanie może spowodać jakieś konsekwencje? Co mam robić? (mam 19 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Nie ma pośpiechu w tego typu zabiegach. Wykonuje się je zawsze planowo. Tak krótkie czekanie (niecałe 2 miesiące) nie przynosi w tym względzie jakichkolwiek konsekwencji. Jeśli Panu zależy na przyspieszeniu terminu - należy jeszcze raz udać się do urologa może uda się termin przyspieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radek Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Miałem operację na żylaki lewego powrózka, bolało mnie jak cholera (ale prawe jądro/powrózek/żyłki, nie wiem w każdym razie z prawej strony a nie lewej na której miałem żylaki) lekarz przepisał mi leki i wyznaczył termin operacji na za miesiąc. W trakcje brania leków ból ustępował i przestało boleć *) Ale gdy skończyłem brać leki znów powoli ból wracał, na szczęście wtedy już leżałem w szpitalu i czekałem na operację. Miałem żylaki 3 stopnia, a więc spokojnie możesz poczekać *) Bierz leki przeciwbólowe i jakoś wytrzymasz *) Chyba że by bardzo bolało, wtedy zgłoś się do urologa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 faktycznie, leki przeciwólowe dzialają i jak na razie ból ustępuję, ufff *) dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi