Gość Anna K. Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Jestem w 8 tygodniu ciąży bliźniaczej uzyskanej dzięki programowi in vitro. Podczas stymulacji jajników, co zaowocowało znacznym ich powiększeniem ujawniła się u mnie przepuklina pachwinowa. Miałam ją w wieku 4-5 lat, przez bardzo krótki moment w moim życiu, a nigdy potem nie miałam żadnych objawów. Jak podejść do problemu? W tej chwili odczuwam nieprzyjemne gniecenie w dole brzucha. Przepuklina zanika pod uciskiem i w trakcie leżenia. Jak może rozwijać się w dalszym przebiegu ciąży? Czy można stosować jakieś środki zapobiegawcze - słyszałam coś o pasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Niestety jeśli Pani jest w ciąży nie ma sposobu zapobiegnięcia przepuklinie. Pas przepuklinowy jest niedozwolony, gdyż uciskałby na rozwijającą się ciąże. Pani tryb życia musi być oszczędny, głównie leżący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi