Gość Tomek Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Dzień dobry. Mam pytanie co do charakteru wydalania stolca, bo nie wiem czy to jest problem. Do ubikacji chodzę codziennie do 30-40 min po przebudzeniu. Jeśli wstaję wcześnie tj. ok. 6 wtedy kał jest luźniejszy i zawiera sporą liczbę niestrawionych elementów. Natomiast jeśli wstanę później o jakieś 2-3h jest normalnie ukształtowany i nie zawiera nie strawionych kawałków. - Czy powinienem się zainteresować tym problemem? - Czy hormony mają wpływ na szybkość i intensywność trawienia? - Jak można i czy w ogóle jest konieczne polepszyć trawienie, aby trawić wszystko dokładnie. - Czy przewlekły stres może na stałe przyspieszyć trawienie i teraz mam niestrawione kawałki jedzenia? - Czy szybkie trawienie może niedokońca formować kał? Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Przede wszystkim należy zmienić dietę, jeść regularnie o tych samych porach. Być może stres ma w tym udział, ale równie dobrze może być to stan zapalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Dzisiaj się dowiedziałem, że kolega w pracy ma raka jelita gubego. Od razu mi się nasunęło pytanie czy moje objawy mogą sugerować też raka? Jakiś czas temu miałem dosyć rozbudowane badania krwi wraz testem na krew w kale - wyynik wyszedł ujemny. Jak również chirurg zaglądał mi do odbytu i odbytnicy. Ponoć wszystko było do dobrze. Czy ewentualny stan zapalny jest wyleczalny? Jak go zdiagnozowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Stan zapalny się leczy. Badnie jakie należy wykonać to kolonoskopia. Pana objawy nie wskazują na raka jelita grubego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi