Gość blondi Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Co znaczy ten opis?:w prawym dole biodrowym widoczne powiększone odczynowe węzły chłonne do19mm wielkość trzustki iśledziony 124mm.Czy to poważne przy tym towarzyszy wysoka goraczka i ból brzucha prosze o opinie bardzo mi zależy mam troje dzieci i mam dopiero 27 lat bardzo sie martwie i boje w poniedzialek mam na badanie krwi kazdy jest wystraszony mój stan jest taki od wtorku gorączka sie utrzymuje tylko w nocy taka wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Takie powiększenie (bardzo niewielkie) śledziony i węzłów chłonnych (wysoka gorączka) może świadczyć o stanie zapalnym toczącym się w organizmie najprawdopodobniej w zakresie jelita grubego (lokalizacja węzłów chłonnych). Myślę, że zbadał już Panią chirurg i wykluczył zapalenie wyrostka robaczkowego. Oczywiście dobrze by było także, aby ginekolog także wypowiedział się w tej sprawie (może to być zapalenie prawych przydatków). Trudno mi cokolwiek więcej napisać po opisie samego USG bez badania bezpośredniego. Jeśli wysoka jest gorączka należałoby włączyć antybiotykoterapię. O tym wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi