Gość emka Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Od kilku lat choruję na refluks,okresowo muszę brać leki hamujące wydzielanie soku żołądkowego,w tym roku wiosną oprócz zgagi dołączyły sie takie objawy jak wzdęcia ,pobolewania z lewej lub prawej strony nadbrzusza czasami w okolicy mostka ,podczas brania leku Helicid wszystko wracaało do normy,niestety ok 3 tyg. temu znowu zaczęy się problemy typu ból z lewej lub prawej strony nadbrzusza ,rzadziej wogóle w nadbrzuszu ,wzdęcia ,brak apetytu ,lekarz rodzinny przepisał mi tylko lek hamujący wydzielanie kwasu w zołądku i żadnych dodatkowych badań , sama zapisałam sie prywatnie na gastroskopię ,niestety okropnie sie jej boję,czuję sie już dobrze ,czy są jakieś inne badania pomocne w mojej diagnozie tak by gastroskopia była ostatecznością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Trzeba wykonać test na bakterię Helicobacter pylori, która może być przyczyną dolegliwości. Dzięki gastroskopii lekarz oceni stan śluzówki żołądka i dwunastnicy. Badanie nie należy do przyjemnych, ale dobra współpraca pacjenta skaraca czas badania i umożliwia sprawny jego przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emka Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 a czy takie objwawy jakie mam może dawać owrzodzenie żołądka lub dwunastnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Tak mogą to być objawy owrzodzenia żołądka lub dwunastnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emka Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 czy w moim przypadku gastroskopia jest konieczna? czy np. można by zrobić prześwietlenie zołądka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zizbi Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 jedynym pewnym badaniem zoladka jest gastro!! reszta to gadanie. dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi