Gość Grzegorz Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Panie doktorze, moje pytanie dotyczy *guzika* który znajduje się pod skórą palca serdecznego, owy guzik jest bardzo mały i jest ruchomy,mogę go przesuwać, jak go nacisnę to troszkę boli. Proszę o rade co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Guzek o tym charakterze i umiejscowieniu może świadczyć o występowaniu gangliona (torbieli galaretowatej). Radzę w tej sprawie skonsultować się z ortopedą, gdyż to oni zajmują się leczeniem tychże zmian. Najskuteczniejszym sposobem pozbycia się ganglionu jest zabiegowe usunięcie guzka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 a jest jakaś inna możliwość usunięcia go ?? bo mi też się takie coś dziś zrobiło ale na palcu środkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Tak jak napisałem najskuteczniejszym sposobem pozbycia się ganglionu jest jego zabiegowe usunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 mam podobny problem ... prawdopodobnie zerwały mi sie sciegna na palcu serdecznym reki i zrosły mi sie z takim zgrubieniem który przy dotyku boli... chodze na rehabilitacje elektrolecznictwo i hydrozabiegi ale nic nie pomagaja jak narazie, co moge jeszcze zrobic zeby owy uraz zlikwidowac? czy operacja jest wskazana ? bardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 chciałem dodac jeszcze ze narosl nie jest ruchoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 witam, mam podobny problem dziś wyczułam ruchoma kulkę pod skóra palca środkowego. Bardzo się boję bo przeczytałam kilka artykułów na ten temat. Czy to jest groźne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi