Gość jacu Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Cyt: śledziona z wielomiejscowymi pęknięciami.Szypułę naczyniową śledziony podwiązano.Śledzionę amputowano.do czasu implacji jej fragmentów umieszczono ja w letnim roztworze0.9% NaCl. Fragmenty śledziony pozbawione torebki wszczepiono w siec. Oper. Usuniecie pękniętej śledziony. Wszczepienie fragmentów śledziony w sieć. Drenaż jamy otrzewnowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Tak to stan po usunięciu śledziony. Fragmenty śledziony zostały wszczepione w sieć, w jamie brzusznej (sposób zachowania funkcji sledziony przez organizm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacu Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Dziękuję za odp. Jeszcze małe pytanie czy po usunięciu tej śledziony a potem wszczepienie jej fragmentów w sieć będzie *ona * widoczna na badaniu USG lub jej część??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Prawdopodobnie wszczepy nie będą widoczne w USG, gdyż są bardzo małe (około 1 cm3 średnicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacu Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Obecnie mam 31lat wiec sporo czasu już minęło od wypadku na zdrowie nie narzekam.Więc jak Pan sądzi Doktorze czy słusznie mnie zdyskwalifikowała Wojskowa Komisja Lekarska paragrafem 58 p2 - POOPERACYJNY BRAK ŚLEDZIONY kat A lub D oczywiście wstawili mi D czy słusznie? Aczkolwiek mogli wstawić A. Oczywiście resztę badań przeszedłem bez zarzutu łącznie ze sprawnościowymi.Czy warto w tej sprawie jeszcze powalczyć t.z odwołać się??? Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi