Gość Piotr Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mam 23 lata. Moje pytanie dotyczy przyczyny bólu w prawej pachwinie (bolesność uciskowa w okolicy guzka łonowego bez objawów towarzyszących), który pojawił się u mnie dziś nad ranem. Nie jest to ból, który przeszkadza mi w wykonywaniu jakichkolwiek czynności manualnych. Typ bólu mógłbym określić jako *ledwo zauważalny-towarzyszący w tle*(odczuwam to miejsce dopiero przy gwałtowniejszych ruchach), jednakże gdy już ucisnę to miejsce odczuwam dość intensywny, kłujący ból. Nie przenoszę ciężkich ciężarów, nie biorę leków, jestem sprawny fizycznie, gram w koszykówkę i ćwiczę na siłowni od czasu do czasu (bez dużych obciążeń - aktualnie mam 2-tygodniową przerwę). W dniu pojawienia się bólu udałem się do lekarza. Po wstępnych oględzinach, pobraniu krwi i moczu, nie stwierdzono w wynikach niczego niepokojącego. Podano mi zastrzyk przeciwbólowy, zalecono branie 3x1 tabl. środków przeciwbólowych w razie bólu i odesłano do domu. Martwi mnie to trochę, gdyż naczytałem się troszkę o przepuklinach pachwinowych i nigdy wcześniej nie doświadczyłem czegoś podobnego. Może przyczyna bólu leży całkowicie gdzie indziej? Bardzo prosiłbym o pomoc w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DD Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 To raczej nie przepuklina, nie masz typowych objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Rozumiem, ale w takim razie co to może być? Czy to jakieś zapalenie etc? Czy powinienem iść z tym do lekarza, czy poczekać aż samo przejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Może to tylko naderwany mięsień, przeciążony lub początkowe stadium przepukliny pachwinowej. Najlepiej na spokojnie skonsultuj się z chirurgiem ogólnym. Odpocznij na kilka dni od sportu - zobaczysz czy ból nie ustapi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi