Gość Krzysiek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam. Jakiś czas temu miałem robione badanie palpacyjne brzucha, konkretnie chodziło o obmacanie jelita grubego. Po takim badaniu sam zacząłem sobie tak sprawdzać jelito przez uciskanie dosyć mocno powłok brzusznych. Ciągle się obawiałem, że coś mam w brzuchu. Potrfiłem nawet sprawdzać w ten sposób po kilka razy na dzień. Czy w ten sposób mogłem się nabawić jakiegoś rozerwania czegoś (przepuklina) w brzuchu? od tego czasu czasem mnie pobolewa w tych miejscach co najbardziej uciskałem. Byłem potem 2 x na USG, któe nic nie wykazało. Pisze o tym USG, bo jeśli miałbym coś rozerwane to USG to by wykazało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Od takiego samobadania nie dojdzie do uszkodzenia powłok brzusznych. USG prawdopodobnie pokazałoby zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Dziękuję heamophilus. A potrafisz wyjaśnić dlaczego mnie teraz pobolewa w tych miejscach? Czasem ten ból *wchodzi* głęboko w brzuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Być może to tylko samoistny nerwoból - bez żadnej patologii morfologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cezar Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 może to tak jak w/w nerwoból albo mięsień który od nacisku po prostu może zaboleć... W każdym bądź razie badanie palpacyjne najbezpieczniej wykona chirurg/ lekarz ogólny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi